Tysiące naturalnych produktów + Ekspresowa wysyłka do 24h !

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Luksusowy olejek do masażu i pielęgnacji skóry po kąpieli - Satynowa gładkość - Biotique - 200 ml

Luksusowy olejek do masażu i pielęgnacji skóry po kąpieli - Satynowa gładkość - Biotique - 200 ml
Luksusowy olejek do masażu i pielęgnacji skóry po kąpieli - Satynowa gładkość - Biotique - 200 ml

Luksusowy olejek do masażu i pielęgnacji skóry

  • odżywia i wygładza
  • rozjaśnia skórę

Ten luksusowy, bogaty w witaminy olejek odżywia i rozjaśnia skórę. Pozostawia ją satynowo gładką i miękką w dotyku. 

Dostępność: Spodziewana dostawa

Cena: 23,90 zł
Darmowa dostawa od 90 zł

Suchy olejek do ciała nawilżający - Ogórek - Naturologia - 100 ml

Suchy olejek do ciała nawilżający - Ogórek - Naturologia - 100 ml
Suchy olejek do ciała nawilżający - Ogórek - Naturologia - 100 ml

Suchy Olejek do Ciała - Ogórek - nawilżający

Czym jest "suchy" olejek? Jest to niepowtarzalny produkt dający przyjemne wygładzenie i nawilżenie skóry bez uczucia tłustej warstwy na ciele! Olejek natychmiastowo się wchłania nie pozostawiając tłustych plam. 

Ogórek jest olejkiem nawilżającym o przyjemnym, świeżym zapachu. 

Co znajdziemy w Ogórku? 

  • Macerat z Nasion Jagód Goji zawiera mnóstwo przeciwutleniaczy, które pomagają skórze zachować młodość i jędrność. Spowalnia proces starzenia i chroni komórki przed wolnymi rodnikami. Jest idealny do pielęgnacji skóry wymagającej nawilżenia i regeneracji. 
  • Olej z Ogórka  posiada właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne oraz poprawia elastyczność skóry. Wysoka zawartość naturalnych tokoferoli i fitosteroli dodatkowo zwiększa ochronne i odżywcze korzyści w pielęgnacji ciała. 
  • Skwalan ma wysokie powinowactwo do skóry, w naturalny sposób działa na skórę zmiękczająco i kojąco, tworzy barierę ochronną. Zapobiega utracie wilgoci, przywraca skórze sprężystość i elastyczność, leczy spierzchniętą, przesuszoną i popękaną skórę. 
  • Olej z Pestek Winogron jest bogaty w NNKT: kwas linolowy i kwas α-linolowy, które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę i nadaje jej młodszy wygląd. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze i przeciwstarzeniowe. 
  • Coco-Caprylate/Caprate jest to emolient otrzymywany z oleju kokosowego. Jest wyjątkowym olejkiem nadającym skórze aksamitne odczucie. Jest to składnik niekomedogenny, czyli nie zatyka porów skóry. Wygładza, nawilża i zwiększa sprężystość skóry, poprawiając jej barierę lipidową.  

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 59,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • nowość

Suchy olejek do ciała regenerujący - Róża z Żurawiną - Naturologia - 100 ml

Suchy olejek do ciała regenerujący - Róża z Żurawiną - Naturologia - 100 ml
Suchy olejek do ciała regenerujący - Róża z Żurawiną - Naturologia - 100 ml

Suchy Olejek do Ciała - Róża z Żurawiną - regenerujący

Czym jest "suchy" olejek? Jest to niepowtarzalny produkt dający przyjemne wygładzenie i nawilżenie skóry bez uczucia tłustej warstwy na ciele! Olejek natychmiastowo się wchłania nie pozostawiając tłustych plam. 

Żurawina z Różą jest olejkiem regenerującym o przyjemnym, lekko słodkim zapachu.

Co znajdziemy w olejku Róża z Żurawiną? 

  • Olej Konopny z Konopi Siewnej dobrze się wchłania, szybko wygładza i regeneruje naskórek. Regularnie stosowany poprawia znacznie kondycję skóry. Zawiera  NNKT(niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe), które wzmacniają zniszczone komórki. Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. 
  • Macerat z Arniki Górskiej doskonale regeneruje naskórek, redukuje zaczerwienienia i pękania. Zawiera kwasy tłuszczowe, minerały, oraz witaminy A i E. Doskonale się wchłania,  zwiększa elastyczność, wygładza i pielęgnuje skórę.
  • Macerat z Nagietka znany jest z działania gojącego i regenerującego, które jest związane głównie z obecnością karotenów i flawonoidów. Ma działanie nawilżające, zmiękczające i przeciwzapalne. Ze względu na wysoką zawartość witaminy E oraz kwasu linolowego w oleju słonecznikowym, macerat posiada działanie antyoksydacyjne oraz mocno regenerujące.
  • Olej z Pestek Winogron jest bogaty w NNKT: kwas linolowy i kwas α-linolowy, które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę i nadaje jej młodszy wygląd. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze i przeciwstarzeniowe.
  • Coco-Caprylate/Caprate jest to emolient otrzymywany z oleju kokosowego. Jest wyjątkowym olejkiem nadającym skórze aksamitne odczucie. Jest to składnik niekomedogenny, czyli nie zatyka porów skóry. Wygładza, nawilża i zwiększa sprężystość skóry, poprawiając jej barierę lipidową. 

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 59,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • nowość

Suchy olejek do ciała ujędrniający - Pomarańcza z Cynamonem - Naturologia - 100 ml

Suchy olejek do ciała ujędrniający - Pomarańcza z Cynamonem - Naturologia - 100 ml
Suchy olejek do ciała ujędrniający - Pomarańcza z Cynamonem - Naturologia - 100 ml

Suchy Olejek do Ciała - Pomarańcza z Cynamonem - ujędrniający

Czym jest "suchy" olejek? Jest to niepowtarzalny produkt dający przyjemne wygładzenie i nawilżenie skóry bez uczucia tłustej warstwy na ciele! Olejek natychmiastowo się wchłania nie pozostawiając tłustych plam. 

Pomarańcza z Cynamonem jest olejkiem ujędraniającym o przyjemnym zapachu.

Co znajdziemy w olejku Pomarańcza z Cynamonem? 

  • Macerat z Zielonej Kawy znacząco poprawia stopień nawilżenia skóry, działa zmiękczająco i wygładzająco. Jest to olej o intensywnych własnościach antyoksydacyjnych. Tokoferole czyli wit E, zawarte w ziarnach niedojrzałych kawy to naturalne i najskuteczniejsze antyoksydanty i wymiatacze wolnych rodników rozpuszczalne w tłuszczach. To nowatorski olej w kosmetyce, który szybko ujędrnia i wygładza zniszczoną skórę. 
  • Macerat z Alg otrzymuje się poprzez macerowanie alg spirulina platensis w delikatnym oleju ze słonecznika, tłoczonym na zimno. Jest najlepszym olejkiem na modelowanie sylwetki. Rozbija tkankę tłuszczową, poprawia krążenie krwi i limfy. Działa nawilżająco oraz powstrzymuje procesy starzenia.
  • Olej Makadamia jest idealny do pielęgnacji skóry starzejącej się, zajętej cellulitem oraz bardzo suchej. Właściwości olejku to przede wszystkim właściwości regeneracyjne, natłuszczające i odżywcze.
  • Olej z Pestek Winogron jest bogaty w NNKT: kwas linolowy i kwas α-linolowy, które naprawiają barierę ochronną skóry. Aplikacja kwasów tłuszczowych uelastycznia skórę i nadaje jej młodszy wygląd. Wykazuje działanie nawilżające, odżywcze i przeciwstarzeniowe.
  • Coco-Caprylate/Caprate jest to emolient otrzymywany z oleju kokosowego. Jest wyjątkowym olejkiem nadającym skórze aksamitne odczucie. Jest to składnik niekomedogenny, czyli nie zatyka porów skóry. Wygładza, nawilża i zwiększa sprężystość skóry, poprawiając jej barierę lipidową.
  • Olejki Eteryczne z Pomarańczy i Cynamonu nie tylko nadają przyjemny zapach, ale także pozytywnie wpływają na cyrkulację krwi i limfy w organizmie. 

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 59,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • nowość

100% lanolina - hipoalergiczna i wysokooczyszczona - Mokosh - 15 ml

100% lanolina - hipoalergiczna i wysokooczyszczona - Mokosh - 15 ml
100% lanolina - hipoalergiczna i wysokooczyszczona - Mokosh - 15 ml

 100% naturalna lanolina - hipoalergiczna i wysokooczyszczona

  • zabezpiecza brodawki przed wysuszeniem i podrażnieniami, jakie mogą pojawić się podczas karmienia piersią (nie jest wymagane zmywanie Lanoliny Mokosh przed kolejnym przystawieniem dziecka do piersi)
  • regeneruje przesuszoną i/ lub podrażnioną skórę
  • chroni usta przed niekorzystnym działaniem czynników zewnętrznych, takich jak wiatr, mróz, deszcz
  • dla niemowląt, dzieci, dorosłych, kobiet w ciąży i karmiących piersią

100% Lanolina dla dzieciniemowląt i matek karmiących to w pełni naturalny produkt otrzymywany z tłuszczu owiec z Australii i Nowej Zelandii. Nie zawiera dodatkowych zbędnych składników, ani konserwantów. Lanolina Mokosh jest hipoalergiczna i wysokooczyszczona. Testy kliniczne potwierdzają brak przeciwwskazań do jej stosowania nawet u osób nadwrażliwychJest bezpieczna dla kobiet w ciąży, matek karmiących i dzieci od pierwszego dnia życia. 100% Lanolina Mokosh została przebadana dermatologicznie i pod kątem czystości mikrobiologicznej.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,20 zł 32,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z konopi siewnej - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml - termin ważności 12/2020

Olej z konopi siewnej - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml - termin ważności 12/2020
Olej z konopi siewnej - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml - termin ważności 12/2020

Olej z konopi siewnej - tłoczony na zimno 

  • pielęgnacja i nawilżanie włosów oraz paznokci
  • nawilżanie delikatnych części ciała bez obciążenia: okolice oczu, szyi oraz dekoltu
  • maska do włosów i skóry głowy, w szczególności przy podrażnionej, swędzącej skórze głowy
  • wzbogacenie kosmetyków (kremy, balsamy)
  • balsam do ciała
  • dodatek do kąpieli

Olej z konopi siewnych jest olejem schnącym, bogatym w kwasy Omega-6 i Omega-3, które są odpowiedzialne m.in za regenerację bariery lipidowej naskórka. Działa przeciwzapalnie oraz reguluje wydzielanie sebum. Wzmacnia odporność skóry. Polecany dla skóry zanieczyszczonej - odblokowuje pory i redukuje zaskórniki, działa regulująco przy jednoczesnym nawilżeniu. Olej z konopi siewnych posiada własności gojące i regenerujące.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z nasion czarnuszki - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml

Olej z nasion czarnuszki - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml
Olej z nasion czarnuszki - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml

Olej z nasion czarnuszki - tłoczony na zimno 

  • maska do skóry głowy w przypadku łupieżu, podrażnień 
  • serum do twarzy
  • kuracja redukująca blizny i świeże rozstępy
  • środek łagodzący po oparzeniu słonecznym
  • nawilżanie i odżywianie delikatnych części ciała bez obciążenia: okolice oczu, szyi oraz dekoltu
  • punktowo na wypryski
  • wzbogacenie kosmetyków (kremy, balsamy)
  • balsam do ciała
  • dodatek do kąpieli

Olej otrzymywany przez tłoczenie aromatycznych nasion czarnuszki. Nazwana “czarnym kminkiem”, czy “złotem faraonów” była znana i ceniona już w starożytności. Nasiona to istna skarbnica związków aktywnych: kwasów tłuszczowychwitamin AC i Ebiotynysteroli i mikroelementów. Dzięki temu skutecznie goi zmiany skórne, zapobiega powstawaniu blizn oraz redukuje już powstałe. Jednocześnie łagodzi zaczerwienienia oraz poprawia koloryt skóry. Olej polecany w przypadku skóry tłustejtrądzikowej i mieszanej – łagodzi wypryski, zapobiega tworzeniu zaskórników, łagodzi stany zapalne.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 31,20 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z nasion malin - aksamitny i lekki - wspiera tworzenie elastyny i kolagenu w skórze - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml

Olej z nasion malin - aksamitny i lekki - wspiera tworzenie elastyny i kolagenu w skórze - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml
Olej z nasion malin - aksamitny i lekki - wspiera tworzenie elastyny i kolagenu w skórze - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml

Olej z nasion malin - aksamitny i lekki

  • dla każdego rodzaju cery, w szczególności: podrażnionej, problematycznej, dojrzałej
  • zapobiega powstawaniu zaskórników
  • wspomaga tworzenie elastyny i kolagenu
  • szybko się wchłania, idealny pod makijaż

Olej z nasion maliny właściwej (Rubus idaeus L.) jest jednym z najciekawszych i zarazem najbardziej wszechstronnych olejów stosowanych w codziennej pielęgnacji skóry. Posiada nasienny, ziemisty aromat, który szybko utlenia się pozostawiając olej w postaci niemal bezzapachowej. Jego lekkaaksamitna, wręcz "matowakonsystencja sprawia, że jest olejowym numerem jeden w pielęgnacji twarzy. Idealnie sprawdza się zarówno stosowany w dzień (pod makijaż) jak i na nocDedykowany przede wszystkim skórze podrażnionejprzesuszonej, skłonnej do alergiiŁagodziuelastycznia i odbudowuje uszkodzoną warstwę naskórka. 

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,74 zł 28,90 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z nasion opuncji figowej - aksamitne wygładzenie - do twarzy i pod oczy - Ministerstwo Dobrego Mydła - 15 ml

Olej z nasion opuncji figowej - aksamitne wygładzenie - do twarzy i pod oczy - Ministerstwo Dobrego Mydła - 15 ml
Olej z nasion opuncji figowej - aksamitne wygładzenie - do twarzy i pod oczy - Ministerstwo Dobrego Mydła - 15 ml

Olej z nasion opuncji figowej - aksamitne wygładzenie

  • dla każdego rodzaju cery, w szczególności: suchej, dojrzałej, podrażnionej, problematycznej
  • o niezwykle aksamitnym wykończeniu
  • do twarzy i pod oczy

Organicznynierafinowany i zimnotłoczony olej z opuncji figowej. Lekkamatowa w wykończeniu formuła - świetnie się wchłania pozostawiając skórę tak aksamitną, że można... zwariować. Bogata w fitosterolegamma tokoferol i kwasy Omega 6 intensywnie regeneruje i przywraca nawilżenie skórze suchej i podrażnionej. Posiada wyjątkowe właściwości immunostymulujące - wspomaga układ odpornościowy skóry czyniąc ją mniej podatną na wpływ czynników zewnętrznych.

Dostępność: Spodziewana dostawa

Cena: 67,10 zł 69,90 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
  • Promocja

Olej z orzechów laskowych - dla cer delikatnych, naczynkowych - Ministerstwo Dobrego Mydła - 50 ml

Olej z orzechów laskowych - dla cer delikatnych, naczynkowych - Ministerstwo Dobrego Mydła - 50 ml
Olej z orzechów laskowych - dla cer delikatnych, naczynkowych - Ministerstwo Dobrego Mydła - 50 ml

Olej z orzechów laskowych

  • dla skóry delikatnej, naczynkowej - uszczelnia naczynka krwionośne
  • szybko się wchłania, idealny pod makijaż

Zimnotłoczonynierafinowany olej z orzechów laskowych. Absolutny numer jeden na każdą porę roku. Olej z orzeszków laskowych zaliczany jest do grupy tzw. "suchych" olejów. Wchłania się szybko nie pozostawiając po sobie tłustej warstwy jest dzięki temu wdzięcznym olejem do stosowania na skórę twarzypod makijażSzybko i głęboko wnika w strukturę naskórka uszczelniając naczynia krwionośne, co czyni go fantastycznym surowcem do pielęgnacji cery naczynkowej.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 31,58 zł 32,90 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z pachnotki - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pachnotki - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020
Olej z pachnotki - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pachnotki - tłoczony na zimno  

  • serum do twarzy
  • pielęgnacja suchych i popękanych rąk, łokci i pięt oraz łuszczącej skóry
  • wzbogacenie kosmetyków (kremy, balsamy)
  • dodatek do kąpieli
  • maska do włosów - regeneruje, wspomaga odbudowę i odżywia włosy 

Jest doskonałym źródłem kwasów tłuszczowych, które wykazują silne właściwości regeneracyjne. Przyspiesza gojenie ran, oparzeń i odmrożeń. Hamuje procesy zwyrodnieniowe oraz zapobiega zaczopowaniu gruczołów łojowych. Zwiększa elastyczność i jędrność skóry oraz redukuje zmarszczki. Działa łagodząco i jednocześnie nawilżająco. Przy podrażnionej skórze przynosi ulgę od swędzenia i zaczerwienienia.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z pestek czarnego bzu - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek czarnego bzu - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020
Olej z pestek czarnego bzu - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek czarnego bzu - tłoczony na zimno 

  • serum do twarzy
  • pielęgnacja suchych i popękanych rąk, łokci i pięt oraz łuszczącej skóry
  • środek łagodzący po oparzeniu słonecznym oraz zabiegach kosmetycznych, czy radioterapii
  • wzbogacenie kosmetyków (kremy, balsamy)
  • balsam do ciała
  • dodatek do kąpieli
  • regeneracja końcówek włosów
  • odżywka do paznokci, rzęs i brwi

Terapeutyczne własności bzu znał i chwalił już Hipokrates. Owoce bzu zbiera się w sierpniu, gdy są w pełni dojrzałe. Zawarte w pestkach nienasycone kwasy tłuszczowe (80%), głównie linolowy i linolenowywzmacniają naskórek, odblokowują pory. Przypisuje się im również działanie regeneracyjne. Olej z pestek czarnego bzu jest doskonałym nośnikiem substancji odżywczych i przeciwstarzeniowych, dzięki czemu poprawia wygląd i elastyczność skóry. Sprawia, że cera odzyskuje blask i witalność, a przy tym pozbawiona jest niedoskonałości.

Pachnie jak świeży sok z bzu. Polecany dla cery problematycznej odblokowuje ujście gruczołów łojowych, co sprzyja oczyszczaniu. Działa łagodząco w przypadku skóry podrażnionej oraz łojotokuegzemyAZSłuszczycytrądziku różowatego.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z pestek granatu - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek granatu - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020
Olej z pestek granatu - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek granatu - tłoczony na zimno 

  • serum do twarzy
  • regeneracja suchych i zniszczonych włosów
  • oczyszcza skórę głowy i pobudza wzrost włosów 

Od dawna doceniano nie tylko walory smakowe owoców granatu, ale również działanie lecznicze i kosmetyczne. Jest bogaty w witaminę Ckwasy tłuszczowe, ale również sabinenmycenanlimonen, a także alfapinen i terpinenol. Można powiedzieć, że jest “bombą odżywczą”. Wzmacnia i odbudowuje naskórek. Zawarty w oleju unikalny kwas tłuszczowy omega-5 ma właściwości przeciwzapalne, zapobiega szkodliwemu działaniu wolnych rodników i powstrzymuje procesy starzenia.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z pestek śliwek - odbudowa płaszcza lipidowego skóry - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml

Olej z pestek śliwek - odbudowa płaszcza lipidowego skóry - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml
Olej z pestek śliwek - odbudowa płaszcza lipidowego skóry - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml

Olej z pestek śliwek - marcepanowy aromat

  • lekki olejek o szybkim wchłanianiu
  • odbudowuje płaszcz lipidowy skóry
  • idealny na rozdwajające się końcówki włosów i słabe paznokcie
  • dla cery suchej, podrażnionej, zanieczyszczonej

Olej z pestek śliwki domowej (Prunus domestica L.) jest jednym z ukochanych przez nas olejów. Jest to lekkiszybko wchłaniający się olej o rozkosznym, naturalnym marcepanowym aromacie. Bogaty w kwas oleinowylinolowywitaminę E i antyoksydanty fantastycznie nawilża i odbudowuje uszkodzony naskórek.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 27,74 zł 28,90 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z pestek śliwek - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek śliwek - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020
Olej z pestek śliwek - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek śliwek - tłoczony na zimno 

  • serum do twarzy
  • masaż ciała i twarzy 
  • regeneracja zniszczonej skóry i paznokci
  • serum do zniszczonych i skłonnych do rozdwajania włosów

Olej z pestek śliwki o wyjątkowym zapachu i aromacie jest nie tylko doceniany w kuchni, ale również w kosmetyce ze względu na piękny aromat i własności pielęgnacyjne. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe omega-6 i omega-3, które odbudowują barierę ochronną skóry, przyspieszają gojeniechronią przed utrata wody. Olej śliwkowy jest również bogaty w witaminę E, która pełni funkcję antyoksydantu.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z pestek wiśni - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek wiśni - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml - termin ważności 12/2020
Olej z pestek wiśni - tłoczony na zimno - Oleiq - 100 ml - termin ważności 12/2020

Olej z pestek wiśni - tłoczony na zimno 

  • serum do twarzy - wspomaga produkcję kolagenu
  • masaż - nawilża i zmiękcza skórę
  • olejowanie włosów - chroni pigment farbowanych włosów
  • odżywka na końcówki włosów
  • wzbogacenie kosmetyków: maseczek, kremów, balsamów, serum
  • balsam do ciała
  • dodatek do kąpieli

Olej ten jest pozyskiwany w wyniku “tłoczenia na zimno” pestek z owoców wiśni. Doskonale sprawdza się jako naturalny kosmetyk. Dzięki lekkiej konsystencji szybko się wchłania przywracając blask i elastyczność skórze. Posiada delikatny i przyjemny zapach. Zawarte w nim nienasycone kwasy tłuszczowe odpowiadają za własności nawilżające i zmiękczające skórę. Natomiast witamina E odżywia i wzmacnia naczynka włosowate oraz chroni przed wolnymi rodnikami. Olej posiada również własności regenerujące i kojące. Lekko rozjaśnia i rozświetla skórę. Polecany dla skóry trądzikowejpodrażnionejzniszczonej działaniem czynników zewnętrznych w szczególności promieni UV.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 25,00 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Olej z żurawiny - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml

Olej z żurawiny - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml
Olej z żurawiny - tłoczony na zimno - Oleiq - 30 ml

Olej z żurawiny - tłoczony na zimno

  • serum do twarzy
  • maska do włosów
  • emolient do kąpieli dzieci

Owoce żurawiny są bogate w przeciwutleniacze, co przynosi wiele korzyści leczniczych i ochronnych. Żurawina jest stosowana nie tylko zdrowotnie, ale również w pielęgnacji kosmetycznej. Zawarte w niej antyoksydanty neutralizują działanie wolnych rodników oraz szkodliwego działania promieniowania UV. Odpowiednia proporcja kwasów tłuszczowych omega-3omega-6 i omega-9 powoduje, że olej z żurawiny jest bardzo dobrze przyswajalny przez skórę. Wzmacnia naturalną barierę lipidową naskórka. Posiada działanie nawilżające i wzmacniające, co pomaga poprawić elastyczność i jędrność skóry. Szczególnie polecany w przypadku cery dojrzałejsuchejmatowej i łuszczącej się. Olej z żurawiny sprawdzi się również jako emolient podczas kąpieli dzieci.

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 31,20 zł 39,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja

Skwalan z trzciny cukrowej - niezwykły odpowiednik ludzkiego skwalenu - do skóry, włosów i paznokci - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml

Skwalan z trzciny cukrowej - niezwykły odpowiednik ludzkiego skwalenu - do skóry, włosów i paznokci - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml
Skwalan z trzciny cukrowej - niezwykły odpowiednik ludzkiego skwalenu - do skóry, włosów i paznokci - Ministerstwo Dobrego Mydła - 30 ml

Skwalan z trzciny cukrowej

  • dla skóry delikatnej, naczynkowej - uszczelnia naczynka krwionośne
  • szybko się wchłania, idealny pod makijaż

O skwalanie można by mówić długo i obszerniePoczątkowo pozyskiwany był z wątroby rekina, później z oliwek. Obecnie najczystsząnajstabilniejszą i cechującą się najlepszymi właściwościami formą skwalanu jest ta pozyskiwana z trzciny cukrowej. Jest stabilniejszym odpowiednikiem ludzkiego skwalenuSkwalen jest składnikiem naszego własnego sebum - warstwy lipidowej, która nas otula i chroni. Z wiekiem ilość skwalenu spada, robimy się coraz mniej jędrni i elastyczni.

Skwalan z trzciny cukrowej jest to ultralekkibezzapachowyhipoalergiczny oraz doskonale wchłaniający się olejek. Idealny dla każdego rodzaju cery, również delikatnej i wrażliwejJego drobne cząsteczki głęboko wnikają w skórę odżywiając ją, przywracając gładkośćelastyczność i odpowiedni stopień nawilżenia

Dostępność: na magazynie

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 40,22 zł 41,90 zł
Darmowa dostawa od 90 zł
szt.
  • Promocja
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl