Tysiące naturalnych produktów + Ekspresowa wysyłka do 24h !

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Serum regulujące do twarzy na bazie węgla aktywnego, oleju z konopi i czarnuszki - antybakteryjne - Duetus - 15 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,00 zł 24.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 24 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Antybakteryjne i Ochronne

  • dla cer problematycznych (trądzik, łojotok, rozszerzone pory, z przebarwieniami)
  • dla kobiet i mężczyzn
  • kosmetyk anti-pollution - chroni przed zanieczyszczeniami i toksynami
  • unikalna formuła łącząca: węgiel aktywny, olej z konopi siewnej i olej z czarnuszki

Antybakteryjne serum bez konserwantów do stosowania w przypadku niedoskonałości i nadmiernego wydzielania sebum. Zawiera 3% olejku z drzewa herbacianego, który hamuje rozwój bakterii, odpowiedzialnych za trądzik. Pojedyncze wypryski, zmiany skórne i przebarwienia redukuje kompleks bio-siarkikwasu salicylowego i mlekowego. Sorbitol panthenol to składniki odpowiedzialne za utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia. Ekstrakty z nagietka, lukrecji i pięciornika gęsiego silnie regenerują, wspomagają procesy naturalnej odnowy skóry.

Produkt 100% wegański.

SPOSÓB UŻYCIA: Preparat nałóż na oczyszczoną skórę twarzy samodzielnie lub jako antybakteryjne serum pod krem na noc. Ze względu na intensywny ziołowy aromat, można stosować tylko punktowo na niedoskonałości. Omijaj okolice oczu.

Ingredients/INCI: Aqua, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Sorbitol, Propanediol, Hydroxyethylcellulose, Panthenol, Potentillae Anserinae Herba Extract, Calendula Officinalis Flower Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Sulfur, Agar, Acacia Senegal Gum, Salicylic Acid, Lactic Acid. Allantoin, Xanthan Gum, Decyl Glucoside, Limonene, Linalool.

SKŁAD: woda, olejek z drzewa herbacianego, sorbitol, propanediol, hydroksyetyloceluloza, panthenol, ekstrakt z ziela pięciornika gęsiego, ekstrakt z nagietka, ekstrakt z korzenia lukrecji, bio-siarka, agar, guma arabska, kwas salicylowy, kwas mlekowy, alantoina, guma ksantanowa, glukozyd decylowy, limonen, linalool


 

Kosmetyki DUETUS 

DUETUS to nowoczesne polskie kosmetyki naturalne, przeznaczone do pielęgnacji w konwencji minimalizmu i uniwersalizmu.

Kosmetyki DUETUS wyróżniają:

  • unikalne receptury oparte o właściwości regulująco-detoksykujące (węgiel aktywny, olej z konopi, olej z czarnuszki, ekstrakt ze skrzypu polnego, kwasy AHA, BHA, PHA)
  • w 100% wegański skład
  • kompozycja naturalnych olejków eterycznych, która stanowi o zapachu każdego produktu
  • brak sztucznych barwników, aromatów
  • przystępna cena
  • oryginalny design opakowań
  • funkcjonalność i możliwość wielu zastosowań (są to pierwsze na rynku kosmetyki anty-trądzikowe, anti-pollution i unisex)

Mimo, że do podstawowych typów cery należy cera normalna, sucha, tłusta i mieszana, możliwe są ich wszelkie kombinacje. Wiele osób zmaga się dodatkowo z różnymi problemami skórnymi, takimi jak wypryski, trądzik, naczynka, alergie skórne. Bardzo częstym zjawiskiem jest więc posiadanie cery tłustej i przy tym odwodnionej, suchej i naczynkowej, tłustej i wrażliwej. Najpowszechniej występującym typem cery jest cera mieszana, przy czym prawie połowa populacji z tym rodzajem skóry zmaga się dodatkowo z niedoskonałościami (trądzik, rozszerzone pory, zaskórniki). Codzienna pielęgnacja bywa więc problematyczna i wymagająca. Rynek kosmetyczny oferuje wiele różnych specyfików, które z jednej strony mają wspomagać normalizację cery, z drugiej jednak zawierają w swoim składzie szkodliwe i zbędne składniki, mogące zaostrzać problem.

Anti-pollution – hasło to odnosi się do produktów chroniących przed zanieczyszczeniami i negatywnym działaniem składników toksycznych (metale ciężkie, gazy) występujących w środowisku. Produkty takie charakteryzują się występowaniem w składzie kompleksów naprawczych, antyoksydacyjnych, silnie regeneracyjnych i ochronnych.

Unisex – hasło dotyczy produktów uniwersalnych, dla obu płci

Węgiel aktywny (INCI: Activated Charcoal) - dzięki swojej strukturze idealnie radzi sobie z przyciąganiem i wchłanianiem toksyn, zanieczyszczeń ze skóry, nadmiaru sebum, czy też zrogowaciałego naskórka. Wykazuje działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, rozjaśniające i kojące. Z uwagi na swoje właściwości stosowany jest w produktach do oczyszczania i pielęgnacji głównie cer tłustych, mieszanych i trądzikowych. Pomaga zwalczyć zaskórniki, złagodzi zmiany zapalne na skórze, oczyści ją i odświeży. Eliminuje także przykre zapachy. Węgiel aktywny jest w 100% naturalnym surowcem kosmetycznym, bardzo łagodnym dla skóry, nie powoduje podrażnień i nie narusza jej bariery ochronnej. Dodatkowo stymuluje wzrost komórek pozostawiając skórę wzmocnioną i wygładzoną. W wielu konwencjonalnych kosmetykach występuje tylko czarny pigment (INCI: Carbon Black / CI 77268) i w zasadzie poza funkcją barwiącą nie wykazuje takich właściwości, jak rzeczywisty węgiel aktywny.

Olej konopny (INCI: Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil) - nazywany jest najbardziej „zbilansowanym olejem” gdyż jednocześnie zawiera w dużych ilościach nienasycone kwasy tłuszczowe oraz potrzebną ilość kwasów nasyconych. Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe stanowią 81 % zawartości oleju. NNKT, wchodzące w skład oleju konopnego, mają unikalne właściwości kosmetyczne. W komórkach skórnych uzupełniają kwasy tłuszczowe wysuszone/wypłukane przez czynniki zewnętrzne. NNKT wzmacniają zniszczone komórki sprawiając, że skóra wygląda młodo. Olej z konopi zawiera również kwasy nasycone, witaminy oraz substancje aktywne. W przeciwieństwie do kwasów nienasyconych kwasy nasycone zawarte w oleju nie są wchłaniane. Tworzą natomiast na skórze barierę ochronną spowalniającą m.in. parowanie wody. Badania kliniczne potwierdzają, że nienasycone kwasy tłuszczowe, w szczególności kwas linolowy (omega-6) oraz gamma-linolowy pomagają złagodzić, a nawet leczyć problemy skórne takie jak: egzema, sucha skóra, łuszczyca. Kosmetyki zawierające kwas linolowy redukują transepidermalną utratę wody przez skórę (TEWL Trans-epidermal Water Loss). Ponadto kwasy te mają właściwości przeciwzapalne oraz pomagają w pielęgnowaniu skóry podrażnionej, a także skóry ze zmianami trądzikowymi, normalnej i przetłuszczającej się. Uważany jest za jeden z najbardziej „suchych” olei. Szybko się wchłania nie pozostawiając wrażenia tłustej warstwy na skórze.

Olej z nasion czarnuszki siewnej (INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil) - polecany szczególnie do pielęgnacji cery mieszanej, tłustej, trądzikowej i zanieczyszczonej. Za szereg cennych właściwości odpowiada ponad 100 związków aktywnych występujących w nasionach. Olej ten zawiera dużą ilość niezbędnych dla funkcjonowania organizmu nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin A, C i E, biotyny, steroli i mikroelementów. Dzięki temu efektywnie wspomaga gojenie zmian skórnych, zapobiega powstawaniu blizn lub redukuje już powstałe. Łagodzi zaczerwienienia oraz zmniejsza przebarwienia skórne. Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i antywirusowe.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl