Jagodowe STANDARDY

Darmowa dostawa od 90 zł

Wysyłka w 24h

Pakujemy eko-logicznie

Gwarantujemy świeżość

Gwarantujemy oryginalność

Rabat na stałe 10% czytaj

P O P U L A R N E

Masło kakaowe - nierafinowane, nieoczyszczone - wysoka biozgodność ze skórą człowieka - e-fiore - 120 ml

Masło kakaowe - nierafinowane, nieoczyszczone - wysoka biozgodność ze skórą człowieka - e-fiore - 120 ml Jagodowy Sklep
  • Promocja
Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 23,39 zł 25,99 zł 23.39
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 23 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Nierafinowane, nieoczyszczone - o intensywnym zapachu czekolady - 100% naturalne

  • natłuszcza i ujędrnia
  • biozgodność ze skórą człowieka
  • idealne dla alergików
Masło kakaowe otrzymywane jest z nasion dojrzałych owoców kakaowca, który rośnie w strefie tropikalnej Ameryki Południowej, Azji i Afryki. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się wytłaczaniu na ciepło. Są one prane i mielone, w wyniku czego otrzymywana jest gęsta masa, z której w procesie tłoczenia otrzymuje się masło kakaowe, a odtłuszczone wytłoczyny, poddane powtórnemu mieleniu, przybierają postać proszku kakao (kuch kakaowy).

Masło, które oferujemy jest nierafinowane, rzadko dostępne na rynku. Nie zostało poddane procesowi deodoryzacji i rafinacji jak większość masła kakaowego kosmetycznego. Ma zapach czekolady, jest twarde, doskonałe do produkcji słodkich kosmetyków, zagęszczania formulacji oraz produkcji spożywczej, wytwarzania czekolady.

Masło kakaowe charakteryzuje się zgodnością ze skórą co oznacza, że składniki w nim zawarte są przez skórę w 100 % tolerowane i łatwo się wchłaniają. Opóźnia efekty starzenia się skóry, nadaje skórze jedwabistą gładkość i piękny koloryt. Masło doskonale nawilża i regeneruje skórę ponieważ zawiera kwas oleinowy; nadaje skórze piękny połysk i aksamitną gładkość. Zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Dlatego nie jełczeje, można je przechowywać nawet kilka lat. Masło kakaowe ma twardą konsystencję. Temperatura topnienia masła jest zbliżona do temperatury ludzkiego ciała i wynosi ok 36 stopnie Celsjusza. Dlatego po zetknięciu ze skórą przechodzi w stan ciekły, doskonale ją natłuszcza, chroni przed promieniowaniem UV, wykazuje całkowitą biozgodność ze skórą. 

Masło znacząco przyspiesza opalanie, chroni przy tym skórę przed szkodliwym działaniem promieni UV. Ma naturalny filtr słoneczny 4. Nadaje skórze naturalny odcień brązu. Ma słodki smak i zapach, intensywny czekoladowy.

Można używać je samo lub łączyć z innymi olejami, np ze słodkich migdałów - łączyć z olejem roślinnym w proporcjach 80 % masła i 20 % oleju roślinnego.
Masło roztapiamy w kąpieli wodnej, a następnie dolewamy do niego olej roślinny i dokładnie mieszamy. Przelewamy do naczynia i odstawiamy do lodówki, aby ponownie stwardniało. By było jeszcze mniej twarde można spróbować zmienić proporcje np. 70 % masła i 30 % oleju. 

Masełko kakaowe poprawia koloryt skóry, delikatnie ją opala. Jak na masło naturalne wchłania się dość szybko.


Właściwości:
  • mocno nawilżające i regenerujące
  • przyspieszające opalanie
  • uzupełniające w skórze niedobory witamin
  • nadające skórze piękny blask
  • wygładzające
  • przeciwzmarszczkowe
  • nie alergizujące
  • naturalny filtr słoneczny 
Zastosowanie:
  • bezpośrednio na skórę
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do opalania
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu
INCI: theobroma cacao seed butter

Opakowanie: szklany słoik 120 ml, z aluminiową zakrętką

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

5 lipca 2020

Masło zbite ,twarde ale w rękach świetnie się rozpuszcza i skóra po nim jest bardzo jędrna.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl