P O P U L A R N E
Jak radzić sobie z łuszczycą?

Czym jest łuszczyca?

To przewlekła, układowa, niezakaźna choroba obejmująca 2-4% populacji. Schorzenie charakteryzuje przyspieszony, niepełny proces rogowacenia naskórka oraz stan zapalny w skórze właściwej. Pomimo, iż łuszczyca jest chorobą uwarunkowaną genetycznie, precyzyjny mechanizm jej powstawania nie został do końca poznany. W artykule podpowiadamy, jak się odżywiać oraz jak pielęgnować skórę dotkniętą łuszczycą, aby zminimalizować jej nasilenie i opóźnić remisję.

Naturalny macerat z Marchwi w oleju słonecznikowym - samoopalacz, skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń - e-fiore - 100 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 24,99 zł 24.99
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 24 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Naturalny macerat z Marchwi w oleju słonecznikowym

  • naturalny samoopalacz
  • złota, naturalna opalenizna
  • dla skóry suchej, podrażnionej, łuszczącej się i skłonnej do zapaleń

Olej, macerat z marchwi ma charakterystyczny, delikatny zapach i intensywny pomarańczowo-czerwony kolor. Otrzymywany jest przez macerowanie kilkutygodniowe marchwi dzikiej daucus carota w zimnotłoczonym oleju słonecznikowym. Marchew zawiera prekursory witaminy A, witaminy B1, B2, C, minerały oraz jest  bogata w beta karoten. 

Olej marchwiowy jest nazywany również olejem karotenowym – dzięki zawartości ponad 600 rodzajów karotenu, stosowany jest jako naturalny samoopalacz, już po pierwszym użyciu nadaje skórze ciepły, matowo brązowy koloryt świeżej opalenizny. Uaktywnia fizjologiczne funkcje skóry, przywracając jej elastyczność, miękkość i gładkość. Działa przeciwzmarszczkowo i regeneruje dzięki zawartości witamin A, B, C, E i F jest bogaty w minerały i kwasy tłuszczowe oraz chroni przed szkodliwymi promieniami UV, dlatego olej z marchwi doskonale nadaje się jako olejek do opalania.

Olej z marchwi w przemyśle kosmetycznym jest stosowany jako dodatek emulsji, balsamów przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków po opalaniu.

Olejek ma właściwości napinające, uspokajające, wzmaga podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry. 

Łatwo się rozprowadza, zaraz po użyciu olejku skóra ma widoczną, ładną opaleniznę. 

Można stosować go po rozcieńczeniu z innym olejkiem, np. ze słodkich migdałów czy olejkiem makadamia. Wówczas unikniemy zbyt intensywnego przyciemnienia skóry, ale również koloryt będzie bardziej równomierny. Olejek można dodawać do rozpuszczonego masła shea, babassu czy olejku kokosowego, ale również gotowych balsamów, kremów itp.

Ingredients: helianthus annuus seed oil, daucus carota sativa extract

Pojemność: 50 ml, butelka z ciemnego szkła z kroplomierzem

Przechowywać w zaciemnionym miejscu, po otwarciu w lodówce.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Dokładamy wszelkich starań, aby podany opis, skład oraz zdjęcie produktu były zgodne ze stanem faktycznym. Jeśli zauważysz rozbieżność bardzo prosimy o poinformowanie nas o tym pisząc na biuro@jagodowysklep.pl. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości przed zakupem możesz poprosić nas o weryfikację danych produktu pisząc na powyższy adres e-mailowy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl