POPULARNE
Stopy - Twoje dzieło sztuki

Dzieło sztuki i źródło zdrowia. Leonardo da Vinci mówił o stopach: "machina o mistrzowskiej konstrukcji oraz dzieło sztuki". Tak - stopy to dzieło sztuki. Jeśli je masz dbaj o nie tak, jak o dzieło sztuki. W stopach znajduje się ponad 7 tys. !!! zakończeń nerwowych, a każde z nich połączone jest z konkretnymi organami całego ludzkiego ciała. Zaniedbane stopy to podstawowy błąd, który przejawia się m.in. złym samopoczuciem czy pogorszeniem stanu zdrowia.

Olej z Czarnego Kminu (Czarnuszki) - skóra trądzikowa, tłusta, mieszna - e-fiore - 100 ml termin ważności 06.2024

Olej z Czarnego Kminu (Czarnuszki) - skóra trądzikowa, tłusta, mieszna - e-fiore - 100 ml Jagodowy Sklep
  • Promocja
Dostępność: w magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,00 zł
Darmowa dostawa od 90 zł

Cena regularna: 36,40 zł

20.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 36,40 zł
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt do stałego RABATU [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Kupiłeś ten produkt u nas? Oceń go: 5
Producent: e-FIORE

Opis

Olej z Czarnego Kminu (Czarnuszki) - Złoto Faraonów!
  • tłoczony na zimno
  • bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • leczy, nawilża i poprawia koloryt skóry
  • polecany przy skórze trądzikowej, mieszanej i tłustej - zamiast kremu do twarzy
Czarny kmin pochodzi z Egiptu, gdzie był i jest nazywany złotem faraonów. Z jego owoców otrzymuje się olej, który obok nienasyconych kwasów tłuszczowych zawiera też olejki eteryczne, które poprawiają samopoczucie.
Kminek zbierany jest rano przed wschodem słońca, aby uniknąć wilgoci pochodzącej z porannych mgieł i rosy. Pozyskiwanie oleju następuje poprzez mielenie czarnych nasion, a następnie poddawanie ich delikatnemu wytłaczaniu na zimno. Sprawia ono, że olej odznacza się niezwykle wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych aż do 84%. Olej o charakterystycznym, intensywnym zapachu i kolorze.

Olej z czarnego kminu ma bardzo korzystny wpływ na skórę, wysoki procent polifenoli i są bardzo silnym przeciwutleniaczem. Chroni przed wolnymi rodnikami oraz tworzy nowe komórki skóry. Wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe.

Olej z czarnego kminu szybko się wchłania, nadaje się do stosowania na dzień i na noc, dobrze się rozprowadza, poprawia koloryt cery, wygładza.
 
Głównym składnikiem oleju są nienasycone niezbędne kwasy tłuszczowe. Są one niezastąpionym budulcem w naszym organizmie i odgrywają niezwykle ważną rolę przy wytwarzaniu tak zwanych prostaglandyn. Prostaglandyny to substancje podobne do hormonów, sterujące wieloma podstawowymi funkcjami organizmu. Między innymi regulują one powstawanie i wzrost komórek. Jeśli uświadomimy sobie, że z ok. 70 bilionów komórek naszego ciała każdego dnia umiera 600 miliardów i jednocześnie powstaje i podejmuje swoje funkcje taka sama liczba nowych komórek, to łatwo sobie wyobrazić, jakie znaczenie mają nienasycone kwasy tłuszczowe, a wraz z nimi prostaglandyny, dla naszego organizmu. 
 
Tak, więc przykładowo, wspomagają one poprzez nieustanne obumieranie i tworzenie na nowo komórek powstawanie co 5 dni nowej śluzówki jelit, w ciągu kilku tygodni następuje za ich przyczyną całkowita wymiana komórek wątroby, a co miesiąc skóry. Niezbędne kwasy tłuszczowe, zwane czasami też wielokrotnie nienasyconymi kwasami tłuszczowymi mogą mieć też nadzwyczaj dobroczynny wpływ na nasz system immunologiczny.

PRAWDZIWE ZŁOTO DLA NASZEJ SKÓRY I ORGANIZMU !!!

Olej nie zaleca się stosować u kobiet w ciąży i karmiących piersią!

Właściwości:

  • korzystnie wpływa na wygląd skóry i poprawia stan jej zdrowia
  • wspomaga eliminację zmian skórnych wszelkiego rodzaju
  • działa antybakteryjnie, antywirusowo, antyseptycznie i przeciwgrzybicznie
  • hamuje nadmierną odpowiedź immunologiczną (alergie, świerzbiączka, astma)
  • wykazuje działanie przeciwzapalne, przeciwbólowe
  • chroni przed wolnymi rodnikami
  • bierze udział w tworzeniu prawidłowych, nowych komórek organizmu (skóra, błony śluzowe, ściany naczyń krwionośnych, gojenie ran, regeneracja organów) 

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • spożywcze
  • wewnętrznie
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

Ingredients: nigella sativa seed oil

Pojemność: 100 ml, butelka z pipetą i pompką

Kraj pochodzenia: Ukraina

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Dokładamy wszelkich starań, aby opinie pochodziły od Klientów, którzy używali produktu lub go nabyli. Opinie są zbierane, weryfikowane i publikowane zgodnie z §3 pkt. 3 Regulaminu Sklepu. Zakupiłeś u nas ten produkt i chcesz podzielić się opinią? Zaloguj się.

To, co ważne:

Posiadamy własny magazyn, do którego mają dostęp tylko wyznaczeni pracownicy. Nasze kosmetyki nie są udostępniane "do wąchania" czy "testowania" przez Klientów. Dzięki temu masz pewność, że produkty są czyste i bezpieczne.

Jesteśmy polską, rodzinną firmą, której zależy. Twoje zamówienie zawsze wypełniamy: dobrymi kosmetykami naturalnymi, zabezpieczeniem papierowym (folii używamy sporadycznie, w uzasadnionych i koniecznych przypadkach) oraz energią dobrych intencji, która choć niewidzialna absolutnie jest kluczowa. Zależy nam na Twoim zadowoleniu - to ono dodaje nam skrzydeł i energii do codziennej pracy.

Menu Szukaj więcej więcej

W Jagodowym Sklepie mamy tysiące naturalnych i ekologicznych kosmetyków do makijażu i pielęgnacji. Dla kobiet, mężczyzn i dzieci.

Tylko dobrewyselekcjonowane marki. Zanim trafią na nasze półki testujemy i sprawdzamy.

  • Darmowa dostawa od 90 zł. Wysyłka w 24h.
  • Zamówienia złożone i opłacone do godziny 11:00 wysyłamy tego samego dnia (dni roboczne pn - pt). 
  • Twoje zamówienie zapakujemy ekologicznie, bez zbędnego plastiku.
  • Gwarantujemy świeżość i oryginalność zakupów.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl