Tysiące naturalnych produktów + Ekspresowa wysyłka do 24h !

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Bio Olej Perilla z Pachnotki - tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 20,00 zł 20.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 20 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

PACHNOTKA ZWYCZAJNA (Perilla frutescens) 

Roślina jednoroczna z rodziny jasnotowatych. Nazywana również pachnotką brazylijską, pachnotką uprawną oraz perillą zwyczajną. Występuję na obszarach Chin, Indii, Japonii, Półwyspu Indyjskiego i Indochin.  Mocno rozgałęziona roślina rośnie do jednego metra wysokości. Posiada grubowate, zaostrzone liście, a kwiaty są koloru białego o delikatnej budowie. Owoc perilli nazywany inaczej rozłupnią jest pojedynczy, dwu lub wielonasienny i posiada w sobie od 20% do 55 % oleju roślinnego.

OLEJ PERILLA Z PACHNOTKI BIO/Perilla Ocymoides Seed Oil/

Tłoczony na zimno olej z wyselekcjonowanych nasion pachnotki. Zawiera kwasy tłuszczowe omega 3,6,9. Działa hamująco na rozwój bakterii wywołujących trądzik młodzieńczy. Kwasy tłuszczowe ALA i LA działają przeciwalergicznie, przeciwzapalnie, podnoszą odporność na zakażenia, pobudzają regenerację nabłonków i tkanki łącznej. Przyspiesza gojenie się ran, oparzeń, odmrożeń. Hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych.  Lekki olej wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny, zwiększając jędrność skóry oraz redukując zmarszczki. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

SPOSOBY UŻYCIA

  • może być używany bezpośrednio  w 100% bez rozcieńczenia na skórę: kilka kropli wcierać w uprzednio oczyszczoną twarz
  • stosować do kąpieli w przypadku suchej skóry ciała: do wypełnionej wanny 1/3 ciepłej wody wlać około 10 ml oleju (jedna łyżka stołowa). Kąpiel w delikatny sposób nawilży ciało nadając skórze elastyczność i jedwabistość w dotyku.
  • do pielęgnacji włosów: wcierać we włosy niewielką ilość, po czym zmyć olej łagodnym szamponem. Zapobiega rozdwajaniu się końcówek i łamliwości włosów.  Przeznaczony szczególnie dla włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi.
  • dodatek do kremów, balsamów
  • aplikować na paznokcie: wzmacnia płytkę paznokcia
  • w połączeniu z olejkami eterycznymi tworzy doskonałą bazę do masażów leczniczych: przy nerwobólach, reumatyzmie i bólach pleców
  • jego lekka formuła stosowana bezpośrednia na twarz zapobiega rozwojowi bakterii powodujących trądzik młodzieńczy

RZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Azji 

BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKATY

Wszystkie olejki bazowe i maceraty oferowane przez firmę ETJA są w 100% naturalne.

Oleje spełniają wszystkie normy dopuszczenia do obrotukarty bezpieczeństwaanalizy laboratoryjneliczne certyfikaty oraz są przebadane dermatologicznie. Dodatkowo posiadają wymaganą rejestrację kosmetyczną CPNP zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1223/2009 z dnia 30 listopada 2009 r.

Olej Perilla z Pachnotki BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl