Jagodowe STANDARDY

Darmowa dostawa od 90 zł

Wysyłka w 24h

Pakujemy eko-logicznie

Gwarantujemy świeżość

Gwarantujemy oryginalność

Rabat na stałe 10% czytaj

P O P U L A R N E

Bio Olej Rycynowy - tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,00 zł 11.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

RĄCZNIK POSPOLITY (Ricinus communis )

Gatunek rośliny tropikalnej należący do rodziny wilczomleczowatych. Prawdopodobnie pochodzi z północno-wschodniej Afryki i Bliskiego Wschodu. Rozpowszechniona jako roślina uprawna na całym świecie. Owoce przybierają kształt trójkomorowej kolczastej torebki. W każdej komorze znajduję się nasiona z których uzyskuję się olej rycynowy. 

OLEJ RYCYNOWY BIO /Ricinus Communis Seed Oil/

Tłoczny na zimno olej z ekologicznych nasion rącznika pospolitego (Rycyny). Olej rycynowy jest głównie bogaty w kwas rycynolowy (ok. 85%). Zawiera również kwas oleinowy, stearynowy, linolowy oraz witaminy A, E. Stosowany zewnętrznie wykazuję działanie natłuszczające i ochronne. Jest najbardziej błyszczącym olejem roślinnym dlatego stosowany jest jako główny surowiec przy produkcji pomadek i błyszczyków. Posiada dodatkowo zbawienne działanie na włosy, brwi, rzęsy i paznokcie. Odbudowuję strukturę włosa, zapobiega ich wypadaniu, rozdwajaniu  oraz wysuszeniu. Przywraca im niezwykłą gęstość i naturalny blask. Okłady z oleju rycynowego są najczęściej polecanym środkiem na łupież. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio na skórę; warto rozcieńczać z innym, dowolnym olejem nośnikowym
  • kąpiel natłuszczająco-ochronna: wlej do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody ok. 10 ml oleju
  • dzięki błyszczącej strukturze w połączeniu z olejem z miąższu kokosa stanowi dobry surowiec do produkcji balsamów oraz pomadek do ust domowej roboty
  • włosy: wcieraj olej we włosy i skórę głowy po czym zmyj delikatnym szamponem; zapobiega wypadaniu włosów, wzmacniając ich strukturę; doskonały w walce z łupieżem suchym
  • dodatek w odżywkach do włosów tłustych 
  • idealny do pielęgnacji rzęs i brwi

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Azji 

BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKATY

Wszystkie olejki bazowe i maceraty oferowane przez firmę ETJA są w 100% naturalne.

Oleje spełniają wszystkie normy dopuszczenia do obrotukarty bezpieczeństwaanalizy laboratoryjneliczne certyfikaty oraz są przebadane dermatologicznie. Dodatkowo posiadają wymaganą rejestrację kosmetyczną CPNP zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1223/2009 z dnia 30 listopada 2009 r.

Olej Rycynowy BIO firmy Etja, jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-ӦKO.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (1)

21 maja 2018

Polecam. Doskonały produkt

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl