DZIEŃ MAMY z kodem: mojamama -10% na cały asortyment - nie łączy się z promocjami i innymi zniżkami

 PROMOCJE     OUTLET  

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Olej z Czarnego Kminu ( Czarnuszki ) - nierafinowany, tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: Spodziewana dostawa
Cena: 22,50 zł 22.50
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 22 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

CZARNUSZKA SIEWNA (Nigella sativa)

Gatunek Roślina należy do rodziny jaskrowatych. Pochodzi z Azji Południowej i Azji Zachodniej. W Polsce jest rośliną uprawną, można ją spotkać w stanie dzikim. Mocno rozgałęziona łodyga osiąga do 50 cm wysokości.  Mieszek czyli owoc jednokomorowy, wielonasienny zwieńczony zeschniętymi słupkami  zawiera trójgraniaste czarne nasiona o gorzkim smaku. Z nasion uzyskuję się w procesie wyciskania olej rośliny bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Roślina jednoroczna.

OLEJ Z CZARNEGO KMINU /Niegella Sativa (Black Cumin) Seed Oil/

Zimnotłoczony, nierafinowany, w wersji kosmetycznej olej otrzymywany z nasion czarnuszki siewnej.  Zawiera około 85% nienasyconych kwasów tłuszczowych omega 6 i omega 9 oraz witaminy A, B1, B2, C E i PP. Najaktywniejszym składnikiem oleju z czarnego kminu jest tymochinon o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i przeciwreumatycznych. Przyspiesza gojenie się ran, wygładza skórę, łagodzi wszelkiego rodzaju alergie. Doskonały do każdego rodzaju skóry.

SPOSÓB UŻYCIA

  • może być stosowany bezpośrednio na skórę
  • kąpiel na przeziębienie: dzięki zawartości tymochiniony leczy objawy przeziębienia; do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody wlej ok. 10 ml oleju; dobrze dodatkowo wlać kilka kropel naturalnego eterycznego olejku eukaliptusowego dla wzmocnienia właściwości leczniczych kąpieli
  • leczniczy masaż rozgrzewający
  • baza do peelingu przeciwbakteryjnego
  • stosować jako dodatek do kremów przeznaczonych do skóry alergicznej z egzemą
  • włosy: dodawać do odżywek przeznaczonych do zniszczonych włosów

Olej z Czarnego Kminu oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Zalecana przechowywanie w lodówce

POCHODZENIE

Państwa Europy

BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKATY

Wszystkie olejki bazowe i maceraty oferowane przez firmę ETJA są w 100% naturalne.

Oleje spełniają wszystkie normy dopuszczenia do obrotukarty bezpieczeństwaanalizy laboratoryjneliczne certyfikaty oraz są przebadane dermatologicznie. Dodatkowo posiadają wymaganą rejestrację kosmetyczną CPNP zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1223/2009 z dnia 30 listopada 2009 r.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Dokładamy wszelkich starań, aby podany opis, skład oraz zdjęcie produktu były zgodne ze stanem faktycznym. Jeśli zauważysz rozbieżność bardzo prosimy o poinformowanie nas o tym pisząc na biuro@jagodowysklep.pl. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości przed zakupem możesz poprosić nas o weryfikację danych produktu pisząc na powyższy adres e-mailowy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl