DZIEŃ MAMY z kodem: mojamama -10% na cały asortyment - nie łączy się z promocjami i innymi zniżkami

 PROMOCJE     OUTLET  

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Olejek do skóry problematycznej - trądzik, egzema, zaczerwienienia - Kompozycja 6 olejów - Miodowa Mydlarnia - 30 ml

Dostępność: ostatnie sztuki !
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 49,00 zł 49.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 49 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Przeciwzapalny, Przeciwbakteryjny, Przeciwgrzybiczy i Przeciwwirusowy 

  • dla cer problematycznych
  • dla cer trądzikowych, podrażnioncyh, zaczerwienionych, z pokrzywką
  • w przypadku egzemy, alergii 

Kompozycja 6 olejów roślinnych zimnotłoczonych o znakomitej jakości, bogatych w nienasycone kwasy tłuszczowe, o potężnych właściwościach przeciwzapalnych, przeciwbakteryjnych, przeciwgrzybicznych i przeciwwirusowych, jednocześnie działających łagodząco na stany zapalne, na zmiany trądzikowe, podrażnienia, zaczerwienienia, pokrzywki:

  • olej z nasion czarnuszki
  • olej z orzechów włoskich
  • olej z nasion konopi siewnej
  • olej jojoba
  • olej tamanu
  • olej z nasion ogórecznika

Olejek dodatkowo posiada właściwości silnie regenerujące, antyoksydacyjne, stymuluje odnowę naskórka, działa zmiękczająco i tonizująco na skórę, poprawia nawilżenie skóry, a także pomaga niwelować drobne zmarszczki i oznaki przedwczesnego starzenia się skóry.

DLA KOGO?

Przeznaczony głównie do cery borykającej się trądzikiem, egzemą, alergią skórną, podrażnionej, po ekspozycji na słońcu.

Zapach: Do olejku nie dodano żadnego aromatu, jednakże pachnie on naturalnie ziołowo, lekko pikantnie, ze względu na duży udział oleju z nasion czarnuszki.

Sposób użycia: Olejek jest bardzo wydajny. Delikatnie wsmaruj 3-4 krople w wilgotną skórę twarzy, nadmiar wklep opuszkami palców. Stosuj regularnie, głównie po wieczornym oczyszczeniu twarzy. Nie ma potrzeby aplikowania dodatkowego kremu na noc. Unikaj intensywnego wcierania olejku w przypadku takich zmian jak trądzik czy bardzo podrażniony fragment skóry, aby dodatkowo nie zaognić zmian skórnych - nabierz odrobinę oleju na wacik lub patyczek higieniczny i delikatnie przyłóż, a następnie lekko wklep olejek. Stosuj regularnie także zapobiegawczo, gdy Twoja cera jest skłonna do podrażnień – olejek pomoże ukoić, natłuścić i nawilżyć skórę.

Olej z czarnuszki

Nierafinowany, zwany złotem faraonów, to prozdrowotny olej, w którego składzie zidentyfikowano ponad sto substancji o różnorakiej aktywności biologicznej, wpływających bardzo korzystnie na kondycję zdrowotną człowieka. W kosmetyce jest niezwykle pożądany ze względu na bardzo silne właściwości przeciwzapalne i antybakteryjne, jest więc bardzo pomocny w niwelowaniu objawów alergii i walce z trądzikiem: pomaga łagodzić podrażnienia, pokrzywki i stany zapalne skóry, pomaga likwidować zaskórniki, oczyszcza pory, hamuje namnażanie się drobnoustrojów. Jednocześnie stymuluje odnowę naskórka, nawilża, wzmacnia, uelastycznia i zdecydowanie ujędrnia skórę. Regularnie stosowany, wykazuje potencjał przeciwzmarszczkowy. Jest naprawdę wspaniały i bardzo wszechstronny w działaniu.

Olej z orzechów włoskich

Rafinowany, jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych: omega-3, omega-6 i omega-9, obfituje w witaminy E, A, z grupy B, biotynę. Olej posiada właściwości lecznicze, przeciwzapalne, przeciwzmarszczkowe, regeneracyjne, zmiękczające i tonizujące. Wzmacnia odporność skóry, wygładza ją, nadaje miękkość i sprężystość.Używany jest w różnorodnych problemach skórnych, na rany, owrzodzenia, oparzenia, przesuszoną i szorstką skórę, idealny dla skóry dojrzałej, także alergicznej i tłustej. Dobrze się rozprowadza i dość szybko wchłania.

Olej konopny

Nierafinowany, ma cudowną ciemnozielona barwę i korzenno-orzechowy zapach, uzyskuje się go w wyniku tłoczenia nasion konopi siewnej. Właściwości kosmetyczne i terapeutyczne determinowane są przez unikatowy skład chemiczny tego oleju, zawiera on bowiem około 75% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych w idealnych proporcjach – są one konieczne do prawidłowego funkcjonowania wielu struktur i procesów życiowych naszego ciała, w tym skóry. Ma naturalne właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, działa więc ochronnie i kojąco w stanach zapalnych, podrażnieniach i zmianach skórnych (egzemy, atopowe zapalenie skóry, trądzik). Jest też doskonałym olejem nawilżającym, delikatnym, przeznaczonym nawet dla małych dzieci oraz alergików.

Olej jojoba

Nierafinowany, powszechnie zwany olejem, w rzeczywistości jest płynnym woskiem, który w niskich temperaturach tężeje. Jest unikalny wśród innych olejów, bowiem wykazuje się doskonałą biozgodnością z ludzką skórą, a więc jest strukturalnie i chemicznie bardzo podobny do ludzkiego sebum. Posiada dużą ilość witaminy E, działa wysoce regenerująco, nawilżająco, a także przeciwzapalnie. Jest łagodnym i bardzo bezpiecznym olejem, może być aplikowany na wyjątkowo wrażliwą, skłonną do podrażnień skórę.

Olej tamanu

Nierafinowany, organiczny. Unikatowy, wręcz luksusowy, wciąż rzadko spotykany w kosmetykach, choć jego skład i właściwości są imponujące. Zalicza się go do bioolei, bowiem zawiera dużą ilość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz innych cennych składników, odpowiedzialnych za nawilżanie, odżywianie, regenerację uszkodzonych komórek, działanie antyoksydacyjne, przeciwzmarszczkowe, ochronne, podwyższające odporność. Jednakże największym atutem tego oleju są jego potężne właściwości przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne, przeciwbólowe, gojące, które wykorzystuje się do walki z niedoskonałościami skóry, stanami zapalnymi, trądzikiem, łuszczycą, łupieżem, owrzodzeniami.

Olej z ogórecznika

Nierafinowany, organiczny, tłoczony z nasion ogórecznika lekarskiego, o charakterystycznym zapachu. Kolejny bioolej o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, wśród których jest wyjątkowy, niezmiernie rzadko spotykany kwas gamma-linolenowy , czyli GLA (występuje np. w kobiecym mleku). Olej wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwzapalne, silnie regeneruje zniszczoną skórę, w związku z czym polecany jest do pielęgnacji różnych dolegliwości skórnych: podrażnienia, egzema, wypryski, łojotokowe zapalenie skóry, odmrożenia, do cery zarówno suchej (silnie nawilża, poprawia elastyczność), jak też dojrzałej, zwiotczałej, zniszczonej np. wskutek opalania.

Składniki: olej z nasion czarnuszki, olej z orzechów włoskich, olej z nasion konopi siewnej , olej jojoba, olej tamanu , olej z nasion ogórecznika

INCI: Nigella Sativa (Black Seed) Seed Oil, Juglans Regia (Walnut) Seed Oil, Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Calophyllum Inophyllum (Tamanu) Seed Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil

ABY ZADBAĆ O JAKOŚĆ I JAK NAJDŁUŻSZĄ ŚWIEŻOŚĆ OLEJKU, ZALECAMY PRZECHOWYWAĆ GO W TEMPERATURZE PONIŻEJ 25 STOPNI CELSJUSZA, Z DALA OD ŹRÓDEŁ CIEPŁA.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Dokładamy wszelkich starań, aby podany opis, skład oraz zdjęcie produktu były zgodne ze stanem faktycznym. Jeśli zauważysz rozbieżność bardzo prosimy o poinformowanie nas o tym pisząc na biuro@jagodowysklep.pl. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości przed zakupem możesz poprosić nas o weryfikację danych produktu pisząc na powyższy adres e-mailowy.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl