Tysiące naturalnych produktów + Ekspresowa wysyłka do 24h !

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Geladrink Junior - kompleksowe odżywienie i wzmocnienie kości i stawów dzieci, przy bólach wzrostowych - Orling - 480 g

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 139,00 zł 139.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 139 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

GELADRINK® Junior - SUPLEMENT DIETY - proszek 480 g
  • proszek do sporządzania napoju
  • jedno opakowanie to 30 - 45 porcji dziennych, w zależności od wieku dziecka
  • smak truskawkowy
  • dla dzieci w wieku 3-14 lat

GELADRINK® Junior - suplement diety w proszku do sporządzenia napoju o smaku truskawkowym, dla dzieci i młodzieży w wieku od 3 do 14 lat. Zawiera przebadane klinicznie Peptydy Kolagenowe 3000 DA, z kolagenem I, II i III typu. W skład produktu wchodzą też minerały kościotwórcze i ekstrakty ziołowe.

GELADRINK® Junior zapewnia prawidłowy rozwój aparatu ruchu dzieci i młodzieży, polecany jako kompleksowe odżywienie i wzmocnienie kości i stawów dzieci w okresie intensywnego wzrostu. Skuteczny produkt przy bólach wzrostowych. Minimalny czas stosowania to 30 dni (1/2 do 1 opakowania), optymalny czas stosowania to 90 dni, kurację stosować 3 x w roku, produkt może być podawany dzieciom na stałe (bez konieczności przerywania kuracji).

GELADRINK® Junior można podawać w następujący sposób:

  • rozrobiony w wodzie, jako truskawkowy napój
  • rozrobiony z sokiem pomarańczowym
  • rozrobiony z mlekiem, jako mleczny koktajl truskawkowy
  • rozrobiony z jogurtem naturalnym, jako jogurt truskawkowy
  • rozrobiony z małą ilością wody jako syrop truskawkowy

Skład zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia:

Składnik

w 16 g

%RWS*

hydrolizowany kolagen wieprzowo-wołowy typu I, II, III GELITA®

w tym 4-hydroksyprolina

6000 mg

684 mg

-

-

Ekstrakt z traganka błotnego

150 mg

-

Ekstrakt z warzynu szlachetnego

50 mg

-

Ekstrakt ze skrzypu polnego

150 mg

-

Wapń

500 mg

63

Magnez

100 mg

27

Cynk

6 mg

60

Mangan

1,2 mg

60

Miedź

0,6 mg

60

Selen

33 µg

60

Fluor

0,9 mg

26

Jod

37,5 µg

25

Witamina A

800 µg

100

Witamina B1

1,1 mg

100

Witamina B2

1,4 mg

100

Witamina B3 (niacyna)

16 mg

100

Witamina B5 (kwas pantotenowy)

6 mg

100

Biotyna

300 µg

600

Witamina B6

2 mg

143

Witamina B12

6 µg

240

Kwas foliowy

400 µg

200

Witamina C

80 mg

100

Witamina D

5,5 µg

110

Witamina E

33 mg

275

Witamina K

56 µg

75

*Referencyjna wartość spożycia dla osób dorosłych

Opakowanie zawiera 30 porcji po 16g (lub 45 porcji po 8g - w zależności od wieku dziecka).

Składniki: hydrolizowany kolagen wieprzowo-wołowy typu I, II, III (GELITA®1), mleczan wapnia (wapń), glukonian wapnia (wapń), fruktoza, sok z suszonych owoców pomarańczy, diglycynian magnezu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, maltodekstryna, aromat truskawkowy, barwnik: betanina, suchy ekstrakt z traganka zwyczajnego (Astragalus membranaceus), suchy ekstrakt ze skrzypu polnego (Equisetum arvense L.), chlorek wapnia (wapń), substancja zagęszczająca: pektyny, tlenek magnezu (magnez), kwas L-askorbinowy (witamina C), octan DL-alfa tokoferylu (witamina E), suchy ekstrakt z wawrzynu szlachetnego (Laurus nobilis), diglycynian cynku, nikotynamid (witamina B3), diglycynian manganu (mangan), substancja słodząca: sukraloza, octan retinylu (witamina A), d-pantotenian wapnia (witamina B5), cyjanokobalamina (witamina B12), diglycynian miedzi (miedź), cholekalcyferol (witamina D), chlorowodorek pirydoksyny (witamina B6), ryboflawina (witamina B2), fitomenadion (witamina K), chlorowodorek tiaminy (witamina B1), kwas pteroilomonoglutaminowy (kwas foliowy), D-biotyna (biotyna), L-selenometionina (selen), jodek potasu (jod), monofluorofosforan sodu (fluor).

1 nazwa handlowa

Zawiera:

  • Wapń i witaminę D potrzebne do prawidłowego wzrostu i rozwoju kości u dzieci. Witamina D przyczynia się ponadto do prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego u dzieci.
  • Jodktóry przyczynia się do prawidłowego wzrostu dzieci.

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia:

  • dzieci w wieku od 8 do 14 lat – 16 g dziennie
  • dzieci w wieku od 3 do 8 lat – 8 g dziennie

Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Należy pamiętać o zrównoważonym sposobie żywienia i zdrowym trybie życia.

Sposób użycia: używając dołączonej miarki, wsyp określoną porcję proszku do suchej szklanki, dodaj zimną wodę, wymieszaj i wypij niezwłocznie po przygotowaniu.

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze 5-25oC, w sposób niedostępny dla małych dzieci. 


 

O firmie ORLING

Orling to czeska firma, która od ponad 20 lat specjalizuje się w produkcji najwyższej światowej jakości suplementów diety. Jednym z założycieli firmy był prof. Milan Adam, który należał do światowej czołówki specjalistów od reumatologii biochemii tkanki łącznej.

Profesor, doktor nauk ścisłych Milan Adam nie był tylko wspaniałym reumatologiem, ale również doświadczonym naukowcem z zakresu biochemii tkanki łącznej. Posiadał zarówno wiedzę teoretyczną jak i doświadczenie kliniczne, ale również ogromną wiedzę z zakresu metabolizmu tkanki łącznej. W latach 60. został zaproszony przez prestiżową naukową placówkę Max-Planck Institute w Monachium na odbycie studiów zagranicznych. To był początek jego naukowej kariery, dalej studia na Uniwersytecie w Oul, Uniwersytecie w St. Etienne, Reims, Paryż - Creteil, Instytut Reumatologii w Budapeszcie, Moskiwie itd. Brał udział w naukowych badaniach biochemicznych i patho-biochemicznych tkanki łącznej, których wyniki są wdrażane w Instytucie Reumatologii w Pradze do dnia dzisiejszego.

Prof. Milan Adam został nagrodzony prestiżową nagrodę UNESCO od prezydenta ISG (Institut Supericum de Gestion) za swój udział w rozwój medycyny. Prof. Adam opublikował ponad 250 naukowych prac o reumatologii oraz biochemii i biologii tkanki łącznej w Czechach i za granicą, jest współautorem wielu krajowych i zagranicznych monografii.

Prof. Adam niewątpliwie należy do najsłynniejszych światowych naukowców związanych z zagadnieniem metabolizmu tkanki łącznej, zwłaszcza kolagenu.

Wiódł prymat w kilku światowych dziedzinach. Opisał, jako pierwszy na świecie, zbawienny wpływ kolagenu w leczeniu skutków osteoartrozy, przemienił syntezę kolagenu chrząstki typu II na typ I i III, co umożliwia leczenie patologicznych zmian w chrząstce, opisał rezultaty działania peptydów kolagenowych w leczeniu osteoartrozy i dystrybucji peptydów kolagenowych do komórek tkanek aparatu ruchu, ich obecność w cytoplazmie, której istnienie dowiódł stosując immunocytochemiczne metody badawcze. Ostatnim bardzo istotnym i ważnym rezultatem badań prof. Adama jest obalenie tezy o obecności torbieli (cyst) w kościach zaatakowanych przez osteoartrozę i weryfikacja tezy o produkcji ziarniny w zaatakowanych kościach.

Prof. Adam twierdził, że osteoartroza nie jest tylko chorobą chrząstki ale również atakuje wszystkie tkanki aparatu ruchu włączając w to ścięgna, torebki stawowe i kości. Główną przyczyną choroby więzadeł i kości jest to, co powoduje ból w stawach - nie tylko choroba chrząstki stawowej, ponieważ nie jest ona unerwiona - dlatego jej niszczenie nie powinno powodować żadnego bólu. Porf. Adam zaleca zatem traktować stawy dotknięte osteoartrozą w bardziej kompleksowy sposób - jako całość, a nie skupiać się tylko na chrząstce stawowej.

Pierwsze badania prof. Milana Adama obejmowały weryfikację działania kolagenowych peptydów na aparat ruchu dotknięty osteoartrozą. W czasie trwania tych badań, substancje takie jak glukozaminoglikany (siarczan glukozaminy i chondroityna), które wzmagają elastyczność i mechaniczne właściwości chrząstki stawowej i łagodzą stany zapalne w stawach były już używane na świecie dla ochrony chrząstki stawowej. Należy zwrócić uwagę, iż niezbędnym jest stosowanie tych substancji przez długi okres czasu, efekty ich działania pojawiają stosunkowo powoli - po 3 do 4 tygodniach ich stosowania.

Prof. Adam przedstawił w 1991 roku, wyniki pierwszych badań, które potwierdziły skuteczność i efektywność działania peptydów kolagenowych w osteoartrozie.

75% pacjentów, którym podano hydrolizat kolagenu odczuło znaczny spadek bólu w stawach i polepszenie swojej ruchomości. U wielu pacjentów zaobserwowano również ulgę w bólach kręgowych, które były spowodowane najprawdopodobniej występowaniem osteoporozy. Wielu pacjentów doświadczyło polepszenia ogólnej kondycji i jakości swojego życia. Zaobserwowano również znaczne zmniejszenie przyjmowania przez pacjentów środków przeciwbólowych. Pacjenci czuli się generalnie lepiej, uczucie zmęczenia znacznie osłabło. Należy również zaznaczyć, iż nie było żadnego przypadku nietolerancji hydrolizatu kolagenu w badanej grupie osób. Te same efekty podawania hydrolizatu kolagenu zostały odnotowane w badaniach Seeligmüller i Happel w 1993 roku, Beuker i Eck w 1995 roku, Beuker i Rosenfeld w 1995 roku.

Terapeutyczne działania hydrolizatu kolagenu w leczeniu osteoartrozy zostało udowodnione również w obszernych doświadczeniach przeprowadzonych przez amerykańskich, angielskich i niemieckich reumatologów pod przewodnictwem Prof. Ronalda Moskowitz, prezesa Międzynarodowego Towarzystwa Badań Reumatologicznych z Uniwersytetu w Cleveland. Badania te w pełni spełniają wszystkie kryteria "medycyny doświadczalnej", które są określone dla testów klinicznych i substancji.

Europejscy naukowcy prof. Milan Adam, Oesser i Seifter odkryli, iż 90% podanego doustnie hydrolizatu kolagenu jest wchłaniane przez układ trawienny w ciągu pierwszych 6 godzin. Po wchłonięciu hydrolizatu kolagenu przez układ trawienny staje się on roztworem heterogenicznych peptydów, które przeniesione przez system krwionośny są akumulowane w chrząstce, ale również w wątrobienaczyniach krwionośnych, skórze, kościach itd. Peptydy kolagenowe znacząco wpływają na metabolizm komórek i są odpowiedzialne za ich poprawne funkcjonowanie. Rezultatem działania peptydów kolagenowych jest naprawa i odbudowa procesów, które występują w chrząstce i pseudocystach kości.

Prof. Milan Adam wraz z zespołem opublikował w 1999 roku rezultaty losowo wybranych badań, w których został zaobserwowany pozytywny efekt działania peptydów kolagenowych w objawach ostoartozy. Obserwacje te opierały się na klinicznych i laboratoryjnych metodach. 
Badania te dowodzą odkryciu, że aplikowanie hydrolizatu kolagenu, który ma możliwość modyfikacji funkcji chrząstki i komórek kostnych, może być również pomocny w przypadkach niszczących form osteoartrozy.

Bardziej widoczne działanie hydrolizatu kolagenu zostało udowodnione w początkowych stadiach osteoartrozy - oznacza to konieczność podawania profilaktycznie hydrolizatu kolagenu, aby osiągnąć szybko pozytywne efekty jego działania. 75% pacjentów odczuwało polepszenie kondycji i funkcjonowanie aparatu ruchu po 12 tygodniach od podania hydrolizatu kolagenu.

Rezultaty porównania działania hydrolizatu kolagenu, diklofenaku (lek przeciwbólowy) i hydrolizat kolagenu + dikolofenak w terapii osteoartrozy zostały opublikowane w 2000 roku. Rezultatem tych badań jest odkrycie, iż aplikowanie 10 g kolagenu hydrolizatu przynosi podobne efekty jak aplikacja 75 mg diklofenaku. Porównanie 12 tygodni podawania kolagenowego hydrolizatu do 12 tygodni podawania diklofenaku pokazało podobne działanie w przypadku osteoartrozy ocenione według indeksu Lequesne'a. Po dalszych 2 miesiącach po zaprzestaniu leczenia pacjenci, którym zaaplikowano hydrolizat kolagenu skarżyli się mniej niż ci, którym podawano diklofenak, ponieważ efekt działania diklofenaku pojawia się szybciej ale ulga, którą przynosi znika również szybciej po jego odstawieniu.

Prof. Adam stwierdza, że hydrolizat kolagenu może być, z powodu jego działania, włączony do grona substancji ochraniających chrząstkę SYSADOA (symptoamtic slow acting drugs in osteoarthrits - leki przeciwbólowe z opóźnionym początkiem działania). Może być on również określony jako substancja modyfikująca strukturę, ponieważ opóźnia i tłumi morfologiczne zmiany w chrząstce i ma udział w odbudowie i regeneracji syntetycznej aktywności chrząstki i komórek kostnych.

Na podstawie efektów badań i testów klinicznych oraz ponad dziesięcioletnich wyników doświadczeń dowodzi on, że jest bardzo duże prawdopodobieństwo oraz możliwość szybkiej i skutecznej pomocy wielu ludziom odczuwających silne bóle stawów. Co więcej, ta terapia ma dużo więcej zalet tj. kompletne bezpieczeństwo (naturalne składniki), odpowiednie do stosowania bez nadzoru lekarskiego, zaletą jest również niska cena w stosunku do wydajności i skuteczności.

Wiele kolagenowych artronutraceutyków określonych znakiem GELADRINK® zostało opracowanych w Republice Czeskiej bazując na tych badaniach. Preparaty te są skomponowane dla regeneracji i odbudowy całego systemu tkanek aparatu ruchu w osteoartrozie. Preparaty te zapewniły ulgę wielu pacjentom odczuwającym silny i długotrwałych ból. Po 10 latach pomyślnych wyników stosowania preparatu na terytorium Republiki Czeskiej zostały one wprowadzone do innych krajów, gdzie ludzie również cierpią na bóle aparatu ruchu.

Prof. Milan Adam został mianowany honorowym doktorem na University in Reims, został odznaczony medalem J. E. Purkyně oraz był członkiem Akademii Nauk w Nowym Jorku. Był specjalistą i naukowcem rozpoznawanym bardziej za granicą niż w kraju rodzinnym. Ale przede wszystkim jest on genialnym i oddanym doktorem medycyny, człowiekiem współczującym cierpiącym pacjentom, słabym i potrzebującym ludziom.

Opracowane przez producenta: Orling spol. s r.o.
Ing. Kateřina Duškowá - Adamowá
  

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl