Tysiące naturalnych produktów + Ekspresowa wysyłka do 24 h

P O P U L A R N E
UVA i UVB - jak dobrać odpowiedni poziom ochrony przeciwsłonecznej?

Z punktu widzenia wpływu promieniowania ultrafioletowego (UV) na skórę - promieniowanie o średniej długości fali - czyli UVB to najbardziej niebezpieczne promieniowanie powodujące bezpośrednie, szybkie oddziaływanie na skórę. Już po 15 minutach może dojść do poważnego w skutkach poparzenia słonecznego. Dlatego szczególnie ważna jest ochrona skóry przed tym promieniowaniem. 

Sprawdź jaki poziom ochrony tzw. SPF, będzie dla Ciebie najbardziej odpowiedni. 

Bio Olej ze Słodkich Migdałów - nierafinowany, tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 14,00 zł 14.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 14 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW BIO /Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion owoców drzewa migdałowego pochodzącego z uprawy ekologicznej. Olej o ciemnożółtej, przezroczystej postaci posiada charakterystyczny zapach. Zawiera NNKT, witaminy A, B1, B2, B6, D i E. Jest jednym z lepszych surowców kosmetycznych, szybko się wchłania i nie pozostawiając efektu tłustej skóry. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni przed złym wpływem czynników zewnętrznych. Stosowany jest w zwalczaniu egzemy, łuszczycy oraz rozstępów. To rozwiązanie problemu każdego typu skóry, szczególnie wrażliwej, podrażnionej suchej oraz dojrzałej. Polecany również do pielęgnacji skóry dziecka.

SPOSÓB UŻYCIA

  • bezpośrednio na skórę
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych oraz pozostałych olejów bazowych
  • dodatek wzmacniający nawilżenie w balsamach i kremach
  • świetny na włosy: zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów
  • masaże
  • kąpiele: dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny, delikatnie nawilży, odżywi i ujędrni skórę

Olej ze słodkich migdałów firmy ETJA jest w 100% zimnotłoczony, nierafinowany w wersji organicznej. Posiada certyfikat organizacji Soil Association

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zamykać korkiem pompkę dozującą i starać się przechowywać w zimnym miejscu.

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

BEZPIECZEŃSTWO I CERTYFIKATY

Wszystkie olejki bazowe i maceraty oferowane przez firmę ETJA są w 100% naturalne.

Oleje spełniają wszystkie normy dopuszczenia do obrotukarty bezpieczeństwaanalizy laboratoryjneliczne certyfikaty oraz są przebadane dermatologicznie. Dodatkowo posiadają wymaganą rejestrację kosmetyczną CPNP zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1223/2009 z dnia 30 listopada 2009 r.

Ten olej posiada również oznaczenie "BIO KOSMETYK" co oznacza, że jest wytworzony z surowców pochodzących z upraw ekologicznych (certyfikat BCS DE OKO lub Soil Association).

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (2)

1 grudnia 2017

Najlepsza jakość! stosowałam wcześniej olejek innej firmy ale ten zdecydowanie bije go na głowę! olejek jest świetny zarówno dla niemowlaka jak i starszego dziecka, używam zamiast kremów, balsamów, dzieci nie mają uczuleń skóra jest delikatna i wypielęgnowana, sama używam go jako olejku do demakijażu i jako pielęgnacja skóry twarzy i ciała, dla mnie niezastsąpiony, polecam każdemu

22 lutego 2018

Świetny produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl