NOWY WPIS
Cukier tylko w łazience!

Kiedy spożywasz dużo cukru Twoja cera woła o pomstę – jest zanieczyszczona, wiotka, szara. Jednym słowem wygląda nieciekawie. Jednak kiedy użyjesz cukru od zewnątrz – sprawa wygląda zupełnie inaczej! Skóra i włosy uwbielbiają… cukier! Ten składnik zastosowany na skórę i włosy silnie nawilża, zapobiega utracie wody poprzez tworzenie delikatnych warstw ochronnych. Włosom nadaje lekkości i połysku. Ma dużą łatwość wiązania się z keratyną włókna włosowego, dlatego doskonale nawilża włosy i zapobiega rozdwajaniu końcówek. Z cukrowych kosmetyków powinien korzystać każdy, a już szczególnie osoby o silnie przesuszonej i podrażnionej skórze, a także te ze skórą mocno zanieczyszczoną, trądzikową, z rozszerzonymi i zanieczyszczonymi porami. Cukier nie działa drażniąco, ani uczulająco, wykazuje bardzo dobre właściwości nawilżające, oczyszczające i złuszczające. 

Olej Marula - nierafinowany - tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 34,00 zł 34.00
Darmowa dostawa od 90 zł
ilość szt.
Zyskujesz 34 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

OLEJ MARULA /Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion owoców drzewa marula pochodzących z dzikich upraw. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C, E i flawonoidy. Lekki olej o silnym działaniu antyoksydacyjnym, wykorzystywany jako środek wspomagający podczas leczenia łuszczycy lub egzemy. Szybko się wchłania oraz dostosowuje do struktury skóry. Działa antybakteryjnie, poprawia elastyczność skóry, chroni przed rozkładem kolagenu. Redukuje zmiany trądzikowe, blizny i przebarwienia. Polecany do masażu jako kuracja na rozstępy i cellulit. Olej spłyca i wygładza głębokie zmarszczki. Doskonały do cery zniszczonej, suchej, wrażliwej i skłonnej do wyprysków.

SPOSÓB UŻYCIA:

  • na ciało: stosować bezpośrednio na skórę całego ciała
  • na twarzy: delikatnie wcierać niewielką ilość w wilgotną twarz
  • dodatek do serum przeciwstarzeniowych
  • masaż: jako kuracja na rozstępy i cellulit
  • dodatek do kremu, na chwilę przed użyciem
  • jako olej na końcówki włosów
  • kąpiel lecznicza: do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody dodać 10 ml oleju (ok. 20 naciśnięć pompką dozującą); kąpać się 15-20 minut
  • dzięki odporności na utlenianie stanowi dobrą bazę dla innych olejów nośnikowych oraz kosmetyków
  • masaże antycellulitowe i zapobiegające rozstępom
  • pielęgnacja skóry głowy i włosów: nadaje włosom miękkość, połysk oraz eliminuje suchość skóry głowy

POCHODZENIE

Afryka

Olej Marula jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Opinie o produkcie (1)

16 lutego 2019

Cudowny olejek do demakijażu i pielęgnacji. Zastępuje mi pół dotychczas używanych kosmetyków do zmywania makijażu, dodaję go do kremów lub stosuję samodzielnei na mokrą skórę. Świetnie pielęgnuje skróę, widoczne efekty są bardzo szybkie, mam wrażenie sporego napiecia i ujędrnienia skóry. Polecam każdemu, jestem zachwycona.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl