NOWY WPIS
Afty - naturalne sposoby leczenia

Dziąsła, język i wewnętrzna strona policzków. To trzy najczęstsze obszary, w których pojawiają się afty – niewielkie, bolesne owrzodzenia o żółtawym lub szarym dnie otoczonym zapalną czerwoną obwódką. Zanim pojawiają się afty, najpierw pojawia się pieczenie i mrowienie. Afty mogą powstawać na skutek nieprawidłowego funkcjonowania systemu odpornościowego, niedoboru składników odżywczych oraz wielu innych przyczyn lecz dokładny mechanizm tworzenia aft nie został do końca poznany. Sprawdź naturalne sposoby na radzenie sobie z tą przykrą i bolesną dolegliwością.

NOWA RECENZJA

Tutaj przeczytasz opinię o kosmetykach RAPAN BEAUTY. Blogerka Kasia testowała te produkty przez kilka tygodni i prezentuje rzetelną i niezależną opinię  >>> Czytaj recenzję kosmetyków RAPAN BEATUY (kieruje na zewnętrzną stronę internetową) >>>

Olej z Neem - Miodoli Indyjskiej - nierafinowany, tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,00 zł 11.00
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

OLEJ NEEM Z MIODOLI INDYJSKIEJ / Azadirachta Indica (Neem) Seed Oil/

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej z nasion drzewa miodli indyjskiej /stosowany w wielu preparatach ajurwedy/. Zawiera znaczne ilości NNKT oraz witaminy C i E. Ze względu na działanie antybakteryjne, przeciwwrzodowe, grzybobójcze i łagodzące jest często stosowany w leczeniu egzem, łuszczycy, grzybic, łupieżu oraz stanów zapalnych. Reguluje pracę gruczołów łojowych, zmniejsza ilość wydzielanego sebum, likwiduje pryszcze. Doskonały jest na paznokcie, włosy oraz do cery zniszczonej, suchej i skłonnej do wyprysków.

UWAGA! Oleju nie należy stosować do pielęgnacji skóry dziecka i kobiet w ciąży.

W temperaturze poniżej 23 stopni Celsjusza zastyga. Wówczas wystarczy podgrzać go powyżej tej temperatury w kąpieli wodnej.

SPOSÓB UŻYCIA

  • mieszać z innym olejem nośnikowym np. olejem ze słodkich migdałów lub olejem z pestek moreli, do 90% i stosować bezpośrednio na skórę
  • stosować w olejowych kąpielach na włosy w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym (wcierać we włosy i skórę głowy, potem zmyć delikatnym szamponem; silnie nawilża suchą skórę głowy, wzmacnia włosy od cebulek stymulując ich wzrost oraz pomaga szybko pozbyć się łupieżu
  • w rozcieńczeniu z innym olejem nośnikowym i dodatkiem olejku z drzewa herbacianego tworzy serum o silnym działaniu na walkę z trądzikiem
  • stosować jako dodatek do kremów i balsamów: zwiększa działanie kosmetyku w walce z suchą skórą
  • silny dodatek o właściwościach bakteriobójczych i grzybobójczych do kąpieli stóp: pomaga zwalczyć grzybicę stóp
  • mieszany z olejem z nasion dzikiej róży i stosowany punktowo regeneruję drobne skaleczenia i rany
  • stosować jako dodatek aromaterapeutyczny do masaży: pomaga przywrócić zdrowie psychiczne

POCHODZENIE

Indie

Olej nośnikowy jest produktem naturalnym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Olej neem z miodoli indyjskiej oferowany przez firmę ETJA jest zimnotłoczony, nierafinowany i w 100% naturalny !

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl