NOWY WPIS
Cukier tylko w łazience!

Kiedy spożywasz dużo cukru Twoja cera woła o pomstę – jest zanieczyszczona, wiotka, szara. Jednym słowem wygląda nieciekawie. Jednak kiedy użyjesz cukru od zewnątrz – sprawa wygląda zupełnie inaczej! Skóra i włosy uwbielbiają… cukier! Ten składnik zastosowany na skórę i włosy silnie nawilża, zapobiega utracie wody poprzez tworzenie delikatnych warstw ochronnych. Włosom nadaje lekkości i połysku. Ma dużą łatwość wiązania się z keratyną włókna włosowego, dlatego doskonale nawilża włosy i zapobiega rozdwajaniu końcówek. Z cukrowych kosmetyków powinien korzystać każdy, a już szczególnie osoby o silnie przesuszonej i podrażnionej skórze, a także te ze skórą mocno zanieczyszczoną, trądzikową, z rozszerzonymi i zanieczyszczonymi porami. Cukier nie działa drażniąco, ani uczulająco, wykazuje bardzo dobre właściwości nawilżające, oczyszczające i złuszczające. 

Olej z Orzecha Laskowego - nierafinowany - tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Dostępność: na magazynie
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
Zyskujesz 12 pkt do stałego RABATU [?]
dodaj do przechowalni

Opis

LESZCZYNA POSPOLITA (Corylus avellana)

Rodzaj Krzewu należącego do rodziny brzozowatych . Gatunek występuję dziko w całej Europie, Azji Mniejszej po Kaukaz. W Polsce pospolita w całym kraju. Krzew o gładkiej, popielatej korze osiąga wysokość do 5 metrów tworząc rozgałęzioną koronę. Owocem krzewu są orzechy koloru brązowego otoczone twardą łupiną. Nazywane są potocznie orzechami laskowymi, z których uzyskuję się o lekko orzechowym zapachu olej.

OLEJ Z ORZECHA LASKOWEGO /Corylus Avellana Seed Oil/

Olej zimnotłoczony, otrzymany z orzechów laskowych. Jest bogaty  w witaminy A, E i kwas oleinowy. Posiada właściwości stabilizujące i ściągające. Wnika szybko w skórę, czyniąc ją miękką i elastyczną. Wzmacnia ściany naczynek krwionośnych, przyspiesza  regenerację naskórka oraz pobudza krążenie. Przeznaczony dla skóry przetłuszczającej się łojotokowej, z trądzikiem oraz z popękanymi naczynkami.

SPOSÓB UŻYCIA

  • stosować bezpośrednio, dobrze i głęboko wnika w warstwę skóry
  • używać jako czysty olej jako oliwkę do masażu
  • kąpiel aromatyczno-nawilżająca: do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody walać 7-10 ml oleju; dzięki skutecznemu przenikaniu do skóry warto łączyć z dodatkiem ulubionych olejków eterycznych 

Olej z orzecha laskowego jest w 100% naturalny.

PRZECHOWYWANIE 

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.

POCHODZENIE

Państwa Europy

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl