Newsletter
Przyłącz się do Jagodowego Klubu Naturalnie Zakręconych :)

Olej z pestek Moreli - nierafinowany, tłoczony na zimno - Etja - 50 ml

Etja Olej z pestek moreli.jpg
  • nowość
Dostępność: dostępny
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 9,00 zł 9.00
quantity szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

MOREL POSPOLITA /Armeniaca vulgaris/ 

Drzewo lub krzew o wysokość do 15 metrów należące do rodziny różowatych. Uprawiane jest od ponad 4000 tysięcy lat, a miejscem pochodzenia są Chiny. Aktualnie występuje w wielu krajach jak USA, Argentyna, Chile i cała Europa. Owoce zwane pestkowcem są kulistego kształtu o pomarańczowej skórce z lekkim czerwonym rumieńcem, osiągając masę od 30 do 80 gram. Z nasion pestki otrzymuje się olej wykorzystywany w przemyśle farmaceutycznym i perfumeryjnym.

NATURLANY OLEJ Z PESTEK MORELI /Prunus Armeniaca Kernel Oil/  

Naturalny, nierafinowany, kosmetyczny, tłoczony na zimno olej otrzymywany z pestek moreli. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E. Doskonale się wchłania utrzymując odpowiedni poziom nawilżenia skóry. Jego lekka i delikatna konsystencja nadaje się do każdego rodzaju skóry zwłaszcza suchej, dojrzałej i wrażliwej. Idealny dla delikatnej skóry dzieci i niemowląt. 

Olej z Pestek Moreli oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny 

SPOSÓB UŻYCIA

  • bezpośrednio na skórę

  • masaż całego ciała

  • dodatek do kremów i balsamów

  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych

  • godny polecenia jako dodatek do kąpieli dzieci i niemowląt

  • moczenie stóp

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu.

POCHODZENIE

Włochy

Olej nośnikowy jest naturalnym produktemWpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołaćniewielkie różnice w kolorzezapachu i gęstości.

Kategoria

Wegetariańskie Tak
Wegańskie Tak

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl